Stavanger kajakklubb ønsker å satse på ungdom, og i 2014 ble det opprettet en egen gruppe som retter seg mot ungdomsaktiviteter på hav. Målgruppen er ungdom mellom 11 og 19 år (men grensene er ikke absolutte).

 

Med ung satsingen har SKK to hovedmål:

 

  • Å skape et levende havpadlemiljø for ungdom
  • Å utdanne unge aktivitetsledere

 

Kurs og aktiviteter er tilpasset barn og ungdom med fokus på lek og oppdagende læring. Målet er ikke å padle lengst og fortest, men å finne utfordringer på sitt nivå, oppleve mestring, og å ha det sosialt og gøy med kajakk i sentrum. Og badefaktoren er som oftest høy…

 

Padleaktivitetene vil i hovedsak foregå i sommerhalvåret og fra klubbhuset i Sandvigå, men det vil også bli overnattingsturer med telt eller i hytte, padleleirer sammen med andre klubber, bassengtreninger, eller annet som kan være gøy (kom gjerne med forslag til aktiviteter).

 

Inngangsbilletten for å delta på aktiviteter på hav, er grunnkurs hav, enten ung kurs eller vanlig grunnkurs.

 

Alle aktivitetene blir ledet av voksne, og mengden aktiviteter avhenger av at vi har nok voksne ledere. Foreldre og andre voksne som ønsker å være med er derfor hjertelig velkomne både som ledere og hjelpere (må ha minimum grunnkurs hav for å være med på vannet).