20160615 untitled 0034 

 

Introduksjonskurs

Introduksjonskurset er et tre timers kurs som gir en introduksjon til kajakk og utstyr, samt klubbens regler og systemer. Dette kurset er påkrevd for å kunne benytte klubbens kajakker på Stokkavannet, og en får utstedt Våttkort etter endt kurs.  Mer om pensum for kurset her.

Introduksjonskursene kjøres stort sett på kveldstid fra mai til september.

Introduksjonskurset vil og telle som modul en om en ønsker å gå vider epå kursstigen og ta grunnkurs flattvann.

 

Grunnkurs flattvann

Grunnkurs flattvann er et 16 timers kurs som gir deg de mest grunnleggende ferdighetene for å mestre en kajakk. Om du er nybegynner og ønsker å bruke kajakkpadling som treningsform, er havpadler som ønsker å lære mer om god fremdriftsteknikk, eller har tatt introkurs flattvann og ønsker mer påfyll, så er dette et kurs som passer for deg. Grunnkurs flattvann skiller seg fra grunnkurs hav ved at det benyttes annet utstyr, og ved at det er mer fokus på fremdriftsteknikk. Pensum for kurset finner du her.
Vi har valgt å dele kurset inn i tre moduler der introkurset teller som modul 1. I tillegg skal det gjennomføres tre økter med egentrening.

  • Modul 1 - Introkurs flattvann eller annen tilsvarende padleerfaring/opplæring.
  • Modul 2 - Tre timers kurs der vi har hovedfokus kajakkens design, trimming av kajakk, fremdriftsteknikk og sittestilling.
  • Modul 3 - Tre timers kurs der vi har hovedfokus på generell manøvrering av kajakken, redningsteknikk, tømming av kajakk og bruk av spruttrekk.
  • Praksis - For å få oblat for grunnkurs flattvann, må en også gjennomføre tre egentreninger. Disse skal gjennomføres etter modul 2, og skal dokumenteres i klubbens loggbok. Det er ønskelig at egentreningene gjennomføres på mandagspadlingen.

 

Padleskole

Barne- og Ungdomsgruppen kjører padleskole for aldersgruppen 10-15 år. Se her for mer info.

 

 

Se under fanen kurs/kommende kurs for påmelding.